Rumænien

VI GIVER BØRN

NYT HÅB

TIL HVERDAGEN

ACTIVE CARING OPMUNTRER FATTIGE I RUMÆNIEN

NYT HÅB TIL FOLK UDEN HÅB

 

 

Active Caring støtter i Rumænien på 2 forskellige områder. Det ene område er nødhjælp, som er fokuseret til de familier der er allerhårdest ramt af fattigdom. Det andet område er udviklingsprojekter, som er med til at gøre familierne selvhjulpne.

 

I Rumænien har Active Caring et solidt netværk, som er bygget igennem mange års arbejde. Vores modtager organisation Fundatia er godkendt af myndighederne og under regelmæssigt tilsyn. Fundatia arbejder i det nord østlige Rumænien, og samarbejder med myndighederne og kirker. Active Caring støtter vedvarende projekter samt er med til at sætte nye projekter i søen, som skal

hjælpe med kapacitetsopbygning samt fungere som fortalervirksomhed i det lokale samfund.

Projekt sult og kulde:

DEN ÅRLIGE SULT OG KULDE INDSAMLING ER NU SKUDT IGANG.

 

 

Hvert år ved juletid uddeles fødevarer og anden nødhjælp til mange hårdt ramte fattige familier i Rumænien.

 

Der Indsamles midler, så der kan købe mange tons mad, som fordeles blandt de familier der er allerhårdest ramt af fattigdom.

Active Carings samarbejdspartnere bringer hjælpen helt ud til de enkelte familier i hver landsby. Indsatsen når ud til mere end 25 landsbyer, 10 sigøjnerlandsbyer, skolehjem, børnehjem, ældre og mange andre. Ud over de indsamlede penge bliver der også sendt kasser med tøj og sko, som bliver delt ud til familierne.

JULEGAVER TIL FATTIGE BØRN:

FYLD EN GAVEÆSKE - GIV EN JULEGAVE TIL ET FATTIGT BARN I RUMÆNIEN.

 

 

Hvert år fylder danske børn og voksne skotøjsæsker med forskellige gode ting, som skaber stor glæde hos de rumænske børn, der i deres hverdag må nøjes med meget lidt.

 

Active Caring kører hvert år en lastbil med julegaver til Rumænien, hvor der skabes stor glæde over de danske julegaver. Skotøjsæskerne fyldes med ting som skriveredskaber, huer, vanter og halstørklæder, sokker, sæbe, shampo, legetøj og evt. lidt slik. Her kan alle være med til at gøre en forskel for fattige børn og unge. Læs mere om projektet her.

NYT UDVIKLINGSCENTER :

UDVIKLINGSCENTER TIL LÆRING OG MOTIVATION

 

 

Active Caring starter et udviklingsprojekt i Mindresti i Rumænien, hvor der skal indrettes lektie-café samt beskæftigelsesfaciliter og forsamlingslokale. t hverdag.

Projektet målrettes fattige børn i alderen 6-16 år – både etniske rumænere og fastboende sigøjnerbørn fra landsbyområder. Sidstnævnte er ofte særligt udsatte. I aktivitetshuset, skal der indrettes faciliteter til lektiehjælp og derudover skal der tilbydes aktiviteter med legesager, spil og indføring i computerspil med udvikling og læring.

Der vil løbende være tilbud til forældrene, hvor der opmuntres, informeres og skabes interessante foredrag relevante for situationen og med tanke på udvikling af lærende kultur.

LANDBRUGSPROJEKT ROMAGRAR :

FAMILIER I LANDSBYOMRÅDER BLIVER HJULPET GENNEM SELVHJÆLPSPROJEKT.

 

 

Landbrugsprojektet RomAgrar hjælper særligt de udstødte sigøjnere med at skaffe mad på bordet til deres børnerige familier.

t hverdag.

Landbrugsprojektet er et selvhjælpsprojekt af den type, som Active Caring har længst erfaring med. Vi hjælper ved at stille et stykke jord til rådighed, som de så holder fri for ukrudt. Afgrøderne fra jorden supplerer deres madforbrug, med den værdighed, der ligger i selv at arbejde for føden. Landbrugsprojektet hjælper 30 børnerige familier og 20 enlige og ældre. I alt får mellem 200-220 mennesker støtte og hjælp igennem RomAgrar.

MOTHERCARE I RUMÆNIEN:

MOTHERCARE STØTTER FATTIGE RUMÆNSKE FAMILIER.

 

 

Hver eneste dag får langt det meste af Eurapas befolkning nok at spise, men for nogle er hverdagen en kamp for det daglige brød.

 

Mothercare har de sidste 21 år videresendt bidrag fra danske sponsorer, der har været med til at gøre hverdagen mere overskuelig for omkring 1000 af Rumæniens allerfattigste indbyggere. Mange familier bor i utætte huse, vinduer kun forsynet med pap eller træplader. Der er ikke penge til brændsel og ofte ej heller til mad. Der er blevet sparet alle steder for bare at købe det nødvendigste.

Vil du være med til at støtte en familie, kan du give et månedligt beløb her, som går ubeskåret til en fattig familie.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

* indicates required

Active Caring

Vardevej 106

DK-7100 Vejle

 

kontor@activecaring.dk

 

 

(0045) 75 72 51 00

DET GØR EN FORSKEL

 

Mange mennesker i Rumænien, Moldavien, Nepal og SriLanka lever under kummerlige forhold

 

Hver gang du giver en gave, donerer brugte sager til genbrug eller hjælper med at pakke en lastbil, gør du en forskel.

Copyright @ Indhold på denne hjemmeside må bruges med henvisning