Nepal

VI HJÆLPER FOLK

TIL BEDRE

TIDER

ACTIVE CARING GØR EN FORSKEL I NEPAL

NYT HÅB TIL BJERGLANDET

 

 

En Stor fattigdom præger befolkningen i fjerne landsbyer højt oppe i Nepals bjerge, men med hjælp fra Danmark og en stor gruppe dedikerede nepalesiske medarbejdere ser vi, at arbejdet gør en forskel.

 

Udgangspunktet for Active Caring's arbejde i Nepal var at give nepaleserne det kristne budskab, men der ydes også hjælp til de menneskelige behov. Derfor samarbejder Active Caring med NGO organisationen Grace Society Nepal (GSN), om at forbedre forholdene for de fattigste i Nepal igennem nødhjælp og udvikling. Ud af organisationens mange målsætninger, er den mest fremtrædende, at fremme uddannelse for fattige og nødlidende børn i landdistrikterne. Organisationen underviser i sundhed og livsstil i landdistrikterne, hvor mange af GSN's frivillige arbejder. Disse aktiviteter har gjort at mange familier, er i stand til at forsørge deres egen familie. GSN yder også nødhjælp ved uddeling af tæpper og ris til de allermest fattige i landsbyer langt ude i bjergene.

 

 

AJTA LAL:NYT PROJEKT I NEPAL:

INDSAMLING TIL NY

MOTORCYKEL

 

Vores kontaktperoson Ajta Lal har kørt rundt på en motorcykel i mange år og har støttet og hjulpet utrolig mange ledere i et kæmpe, bjergrigt område syd for Katmandu. Den trænger nu til at blive udskiftet.

 

For 10 år siden købte vi en motorcykel til ham. Den er slidt og har nu svært ved at 'klartre' i det uvejsomme terræn. En ny motorcykel er hårdt tiltrængt.  Vi håber du vil være med til at give - vi skal have indsamlet ca. 18.000 kr. så vores mand kan komme rundt. 

NYT PROJEKT I NEPAL:

DAGCENTER

 

 

Active Carings starter et dagcenter som et pilotprojekt, hvor ældre, arbejdsløse og handicappede kan søge hen for et måltid mad samt tilbud om aktiviteter og fællesskaber.

 

Fra dagcentret vil der være opsøgende medarbejdere, der besøger hjemmene, tilbyder hjemmehjælp og oplyser om dagcenteret samt stimulere borgeren ud fra princippet hjælp til selvhjælp. Arbejdet vil blive drevet af enkelt ansatte med hjælp fra mange frivilliges.

 

I Nepal findes et hurtigt voksende antal af ældre og handicappede borgere, der efterlades i ensomhed, fattigdom og glemsel bl.a. grundet de sidste årtiers opbrud og forandringer i familiestrukturer, som bl.a. skyldes, at mange unge rejser til vesten eller sydøst for at finde arbejde.

STARTER 3. GANG:

SYKURSER TIL KVINDER

 

 

Active Carings støtter i samarbejde med GSN sykurser til kvinder, kaldet "Women Empowerment program".

 

Det første projekt blev gennemført i Nigadh i 2011 blandt stammefolket Tamang. Det varede 6 måneder og gav 14 kvinder en uddannelse i at sy. De har afsluttet kurset og bruger deres kompetencer forskellige steder. Aitimaya Praja (billedet) startede sin egen virksomhed med sine nyerhvervede kompetencer og den symaskine hun fik med hjem. Hun skriver: "Nu kan jeg hjælpe til med penge til husholdningen samt mine børns uddannelse og endda lægge penge til side."

PROJEKT I MAKAWNPUR:

UFORMEL LÆSEUDDANNELSE

 

 

Active Caring støtter træning af 20 elever fra Chepang, Tamang og Dalit (Lav kaste) kvinder i Handikhola-7.

 

Mange kvinder er afskåret fra uddannelsesfaciliteter på grund af fattigdom, sociale normer og mangel på bevidsthed om uddannelse. På grund af disse mangler har de levet som analfabeter. Analfabetisme har været den største forhindring, som har holdt dem i ynkelig fattigdom generation efter generation.

 

Makawanpur er et bjergdistrikt i Nepal. Det ligger syd for Kathmandu-distriktet. Selvom distriktet ligger ved grænsen til Kathmandu-dalen, er mange uddannelser i distriktet stadig utilgængelige via veje.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

* indicates required

Active Caring

Vardevej 106

DK-7100 Vejle

 

kontor@activecaring.dk

 

 

(0045) 75 72 51 00

DET GØR EN FORSKEL

 

Mange mennesker i Rumænien, Moldavien, Nepal og SriLanka lever under kummerlige forhold

 

Hver gang du giver en gave, donerer brugte sager til genbrug eller hjælper med at pakke en lastbil, gør du en forskel.

Copyright @ Indhold på denne hjemmeside må bruges med henvisning